ГЕОЛОГІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КЕЙТЕРИНГУ
Смирнов І.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ, Україна
Анотація:
Розглянуто логістичні особливості кейтерингу – новітньої форми виїзного ресторанного обслуговування. Особливу увагу приділено логістичному забезпеченню кейтерингу на значній відстані від виробничої бази (або т.зв. “гастролюючого” кейтерингу). Запропоновано в якості логістичної підстави кейтерингу комплекс заходів “економне виробництво+ шість сігма”, який охоплює системи “Кайдзен” та “Гемба кайдзен”, включаючи підсистему 5S, а також Канбан, ERP, TPM, SMED, VMI, SCM, та ICO 9000. Відображено сутність соціального кейтерингу та специфіку його логістичного забезпечення.
Ключові слова:
кейтеринг, логістика, шість сігма, Канбан, Кайдзен
Посилання:
1. Олійник Я.Б., Смирнов І.Г. Міжнародна логістика: Навч. пос. /Я.Б.Олійник, І.Г. Смирнов. – К.: Обрії, 2011. – 544 с. 2. Смирнов І.Г. Ресторанна логістика : міжнародний та український аспекти/ І.Г.Смирнов// Зовнішня торгівля: право та економіка. – 2009. – №4(45). – С.4-18. 2. Смирнов І.Г. Ресторанна логістика: міжнародний та український аспекти/ І.Г.Смирнов// Зовнішня торгівля: право та економіка. – 2009. – №4(45). – С.4-18. 3. Смирнов І.Г. Інформаційна логістика у складі ресторанної логістики / І.Г. Смирнов // Nauka: teoria i praktyka: Materialy IX Miedzynarodowej naukowo-praktycznej konferencji. – Volume 3. Ekonomiczne nauki. – Przewysl, 2013. – S. 37-44. 5. Кизим А.А. Логистика в системе кейтеринга как ключевой составляющей ресторанного бизнеса / А.А. Кизим В.А. Бабак // Логистика. – 2012. – №12. – С.28-31. 6. Кизим А.А. Социальный кейтеринг как доминантная составляющая общественного питания, А.А. Кизим, В.А. Бабак//теория и практика общественного развития. – 2012. – №11. – С.35-40. 7. Погодин К. Ресторан выездного обслуживания (кейтеринг) / К. Погодин. – СПб.: Питер. 2012. – 220 с. 8. Никифоров А. Социальный кейтеринг. Кто накормит организованные коллективы? [Електронний ресурс]. – Режим доступу : www.tour.ru/food/articles. 9. Возможен ли в Росии социальный кейтеринг? [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.vedomosti.ru 10. Социальное питание: прокормить и прокормиться//HORECA Magazine. – 2011. – №11. – С.10-12. 11. Фридманн А. Российский рынок кейтеринга – начало и достигнутый прогресс/А. Фридманн// The Russia Corporate Word. – 2012. – №16. – р.18-19.
Рекомендуємо цитувати цю статтю так:
Smyrnov, I. (2013). Geologistical features catering. Visnyk Kyivskogo natsionalnogo universytetu, Geografiya [Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv, Geography], 1 (61), 8-12 (in Ukrainian, abstr. in English).